Telefon

+47 99150862

E-post

eivind@falkeredet.no

Jeg har tegnet siden jeg fikk tak i min første tusj. Etterpå har jeg aldri sluttet. Teknisk er jeg i steinalderen og liker best pennesplitt som jeg dypper i tusj. Synes det blir mest levende tegninger og strek på den måten, og litt som å spikke. Av store inspirasjonskilder og helter på kunstfronten vil jeg nevne Albert Engstrøm, Ragnvald Blix, Edvard Munch og Kjartan Slettemark.

I mange sammenhenger har illustrert for bedrifter. Jeg tegnet i mange år for Osram (Ja, de som laget lyspærer). Senere ble det flere ulike ting, blant annet for trygdekontoret i Oslo («Trygve» og «Sonja»). Trygve og Sonja (Sånn-ja) skulle være hovedpersoner i en kampanje internt hos Trygdekontoret, men alt ble brutalt stoppet etter en intern runde der de (Trygdekontor)ansatte følte at mine tegninger var støtende og stigmatiserende, og det kan jo hende.

Aller mest kjent er kanskje flodhestene jeg tegnet for Hippopotamus as i 1985. Disse tegnet jeg i en rekke ulike varianter gjennom 15 år. Det er lett å undervurdere flodhesten, men den er faktisk et blodtørstig dyr som dreper et stort antall mennesker hvert år. Man påstår at flodhesten er det dyret som dreper flittigst i Afrika. Derfor gjaldt det å tegne dem godslige og blide. For å gi de en liten kunstnerisk touch, utstyrte jeg de med alpelue:

Med disse to flodhestene i logoen var bedriften Hippopotamus en suksess i 15 år. Da Hippopotamus as etter 15 år bestemte seg for å lansere en ny logo fra et «proft» byrå endte det med at selskapet gikk konk året etter. Sånn gikk det med den saken. Karma.

Ellers har jeg tegnet tegneserien Løgn & Bedrag som ble nominert til sproingprisen i 1990. Løgn & Bedrag kom med to utgivelser, i 1990 og 1991, og det var mye OL-stoff. Geir Bergersen var disponent og tok seg av det økonomiske. Overskuddet var ikke stort, så Geir satset alt i Las Vegas i et forsøk på å få midlene til å yngle, og dermed var egenkapitalen vår raskt tapt. Eventyret var over for Løgn & Bedrag og det gode forlag etter to utgivelser, og endte som sagt ved rulettbordet i Las Vegas.

Av andre morsomme ting jeg har tegnet står PROSA (Norsk faglitterær forfatterforenings eget medlemsblad) høyt på listen. Jeg gjennomillustrerte PROSA i 5 år (1995 – 1999), og hadde et glitrende samarbeid med selveste Syphilia Morgenstierne, som var redaktøren som bygde opp PROSA. Da hun fikk fyken etter fem år i redaktørstolen fulgte jeg med på flyttelasset.

I 2017 illustrerte jeg boka til lokalhistoriker og haikudikteren fra Busmo’n, nemlig selveste Busmo-Børre:

For uinnvidde er det greit å nevne at Busmoen ligger på Lillehammer, og at Børre er en solid lokalpatriot, Boka kom med forord av kultursjef Olav Brostrup Muller og tidligere fylkesordfører og ordfører, legendariske Knut Korsæth skrev etterordet.

Ta gjerne kontakt om du har et prosjekt som trenger gode illustrasjoner.